Cerrar

es | val   

La Cooperativa Sant Vicent Ferrer presentarà el seu projecte d’innovació social al Focus

El Focus Pime i Emprenedoria Alt i Mitjà Vinalopó comptarà amb el testimoni de Miguel Ángel Martí

El gerent de la Cooperativa Sant Vicent Ferrer de Benaguasil, Miguel Ángel Martí, serà un dels ponents del Focus Pime i Emprenedoria Alt i Mitjà Vinalopó. Martí explicarà com, a partir d’una cooperativa tradicional al sector agroalimentari, han posat en marxa un projecte d’innovació social en la gestió de terres amb l’objectiu d’augmentar la capacitat productiva de la cooperativa, així com el valor de la mateixa.

Actualment, la cooperativa està formada per, al voltant, de 800 socis, compta amb més de 1000 hectàrees de producció i genera més de 350 llocs de treball.

Els socis d’aquesta cooperativa, que dedica el 80% de la seua producció i comercialització als cítrics, ha donat importància a la innovació per adaptar-se als requeriments del mercat i als nous estils de vida i patrons de comportament de les persones. D’aquesta forma, estan realitzant diversos projectes d’innovació i millora constant amb les que generar valor afegit als productes hortfructícoles.

D’una banda, treballen en la modernització i redimensió de la producció a través d’un projecte que té com a objectiu recuperar els camps abandonats i iniciar un procés de gestió comú de les parcel·les agrícoles.

D’altra banda, els gestors de la Cooperativa són conscients de que el consum de fruita ha baixat considerablement com a conseqüència dels nous estils de vida. Per aquest motiu, ja han trobat alternatives en la venta dels seus productes per a fer-los més atractius i senzills per als consumidors. En aquest cas ja comercialitzen la fruita pelada en recipients.

Altre dels reptes que han fixat es centra en allargar la vida útil de les fruites. Així, treballen, amb diferents entitats, en la investigació i desenvolupament de nous sistemes que la conserven durant més temps. Una solució clau per a la internacionalització dels seus productes.

Les diferents accions que han posat en marxa des de la cooperativa són un bon exemple de com la innovació i l’economia social poden ser una solució a l’hora de revitalitzar un projecte empresarial. Miguel Ángel Martí desgranarà, el pròxim 28 de juny al Focus Pime i Emprenedoria Alt i Mitjà Vinalopó, les accions més rellevants que estan realitzant en aquesta àrea i que ja els situa com a una de les empreses més rellevants en l’àmbit de l’Economia Social, segons l’informe realitzat per CEPES.  

S/V
visitas hoy 0 · visitas total 1.083

Usuario: Trianabueno

Empresa: Centro Europeo de Empresas e Innovación de Elche (CEEI - Elche)

Canal: CEEI Elche

Fecha publicación: 21/06/2018 12:42

Url: http://ceeielche.emprenemjunts.es/?op=8&n=16471

Comentarios

Usuario sin logear

Envía tu comentario

Debes iniciar sesión - Hoy 09:46

Título:

Comentario:

 

Esta web utiliza cookies propias y de terceros para ofrecerte una mejor experiencia y servicio.
Al continuar con la navegación consideramos que aceptas su uso y nuestra política de cookies.

Aceptar