Cerrar

es | val   

Vigilància tecnològica i protecció de l’I+D+i mediant el registre de patents i marques

Vigilància tecnològica i protecció de l’I+D+i mediant el registre de patents i marques

el miércoles, 27 de junio de 2018 de 10:00 a 13:00

Dónde:

Sede Agrotech. Edificio Tudemir Parque Científico de la UMH (Orihuela)

Sala de Grados

Carretera de Beniel Km. 3,2, 03312

Orihuela (Alicante)

Contacto:

www.parquecientificoumh.es | info@parquecientificoumh.es

Mostrar ampliado

Tres expertos en la materia abordarán aspectos y consejos fundamentales para que emprendedores y empresarios protejan sus innovaciones

Tres expertos en la materia abordarán aspectos y consejos fundamentales para que emprendedores y empresarios protejan sus innovaciones

Com protegir els resultats d’I+D+i al sector Agrotech i assegurar-se que ningú s’apropia de la patent o marca registrada. L’explicació d’aquestos aspectes serà l’objectiu del Desdejuni Formatiu que ha organitzat el Parc Científic de la UMH.

  • Quan? Dimecres, 27 de juny
  • On? Aula de Graus. Seu Agrotech del PCUMH (Oriola Desemparats)
  • A quina hora? 10.00 hores
  • Qui són els ponents? Experts a l’àmbit del registre de marques i patents i de la vigilància tecnològica al sector Agroambiental i Agroalimentari.
  • Com m'inscric? Jornada gratuïta oberta al públic en http://bit.ly/27JUNvigilanciapatentes
  • Quin és l’objectiu de la jornada?

Abordar, des d’un punt de vista pràctic, la necessitat de gestionar i protegir la Propietat Industrial i Intel·lectual. Així mateix, s’insistirà en la importància de realitzar un seguiment d’aquesta protecció a través de serveis de vigilància tecnològica, amb la finalitat d’evitar còpies o registres d’una naturalesa similar.

Els tres ponents de la sessió abordaran aspectes i consells fonamentals per a que emprenedors i empresaris protegisquen les seues innovacions.

El director de l’empresa del Parc Científic de la UMH Agilmark, Antonio Rodríguez, explicarà les característiques i diferències entre marques i patents i exposarà perquè les empreses han de protegir els seus registres. A més, els assistents coneixeran el procés que s’ha de seguir per a realitzar aquestos registres i els diferents tipus que existeixen en funció del territori que comprenen. Per exemple, un registre nacional únicament cobriria l’àmbit de la península, mentres que un europeu protegiria la innovació de l’empresa en tot el continent.

Per la seua part, Jaime Juncosa, representant de Torner Juncosa i Associats, exposarà en què consisteix la vigilància tecnològica, un servei que presten algunes empreses per a la revisió de bases de dades de patents (públiques i privades). Mediant aquesta vigilància es revisen de forma continua els informes de patents i marques per a evitar copies o registres similars. A més, l’empresa que contracta aquest servei pot així, controlar aspectes com la caducitat del seu registre o possibles plagis. Aquesta vigilància no solament ofereix protecció al producte desenvolupat, sinó  que també suposa major control sobre la innovació de la competència. A la sessió, Juncosa donarà a conèixer algunes eines de busca per a poder realitzar aquesta vigilància.

Així mateix, el director d’I+D+i de Biologia de l’empresa Probelte, Jorge Malo, comentarà la seua experiència al procés d’investigació en una empresa de fitosanitaris o com la vigilància tecnològica i el control de les patentes suposa un instrument necessari per al desenvolupament de l’empresa i la seua competitivitat al mercat.

5
visitas hoy 2 · visitas total 1.205

Usuario: FundacionQuorum

Empresa: PARQUE CIENTÍFICO DE LA UMH DE ELCHE

Canal: CEEI Elche

Fecha publicación: 15/06/2018 12:31

Url: http://ceeielche.emprenemjunts.es/?op=14&n=13710

Comentarios

Usuario sin logear

Envía tu comentario

Debes iniciar sesión - Hoy 15:02

Título:

Comentario:

 

Esta web utiliza cookies propias y de terceros para ofrecerte una mejor experiencia y servicio.
Al continuar con la navegación consideramos que aceptas su uso y nuestra política de cookies.

Aceptar