Cerrar

es | val   

La Generalitat Valenciana a través de l'Agenda AVANT posen en marxa el programa REVIU

Dinamitzar l'activitat econòmica en els municipis amb risc de despoblament en la Comunitat Valenciana

Agenda AVANT Generalitat Valenciana

Agenda AVANT Generalitat Valenciana

Publicado el miércoles, 02 de junio de 2021 a las 17:46

Mostrar ampliado

Programa REVIU

Programa REVIU

La Generalitat Valenciana a través de l'Agenda Valenciana antidespoblament (AVANT) i la Federació Valenciana de Municipis i Províncies, van llançar el passat 24 de setembre un programa pilot denominat REVIU, perquè persones i famílies s'instal·len en municipis en risc de despoblament.

REVIU és un programa pilot que busca assessorar famílies perquè s'instal·len amb projectes de vida als pobles, articuladament amb els ajuntaments i les associacions (que prèviament rebran formació en intermediació cultural).

Basant-se en l'anàlisi realitzada pel personal tècnic de la FVMP i els ajuntaments, s'han centrat en detectar les necessitats i oportunitats de cada territori per a actuar sobre els desequilibris demogràfics i econòmics existents que porten a l'exclusió territorial de les zones rurals.

El seu objectiu principal és dinamitzar l'activitat econòmica en els municipis amb risc de despoblament en la Comunitat Valenciana, perquè es blinden serveis que són importants i que es mantinguen aquells negocis que s'estan perdent per falta de relleu generacional. Que no es tanque cap bar o cap forn, o qualsevol negoci o servei per falta de persones.

Buscant oportunitats en els territoris per a la generació d'ocupació, emprenedoria i especialment relleu generacional

En aquest primer pilot es van adherir set municipis que són: Argelita, Almedíjar, Cinctorres, Torralba del Pinar, Cirat, La Yesa i Matet, que, per les seues característiques, possibilitats de relleu generacional i habitatge, estaven en condicions de ser part inicial d'aquest programa i acollir els projectes de vida de les famílies. No obstant això, el que es busca és que tots els municipis de la Comunitat Valenciana es beneficien d'aquesta eina, que és abans de res suport tècnic per a atraure persones als territoris que contribuïsquen al repte de la despoblació.

Des d'agost, quan va començar la socialització del programa, s'han interessat més de dues-centes persones i s'han registrat a la data un centenar de candidatures al programa REVIU, s'han seleccionat i prioritzat d'acord amb les necessitats i oportunitats dels municipis al voltant de 40 famílies.

La valoració d'aquest pilot està sent bastant favorable, per això, el següent pas és crear una plataforma digital per a difondre les oportunitats i necessitats dels territoris i fomentar una borsa d'habitatges per a llogar, atés que, el major inconvenient que es té a l'hora d'atraure nous habitants és la falta d'habitatge, encara que existeixen moltes, una gran majoria estan deshabitades la major part de l'any i sense possibilitat d'arrendar.

Entre les percepcions i objectius rebuts en el que porta executat el pilot "REVIU" per part dels municipis, s'ha valorat positivament la prestació d'assistència tècnica necessària per a posar en marxa les accions d'informació i gestió, en matèria d'habitatge, possibilitats de relleu generacional i/o ocupació per part de personal tècnic de la Federació.

A partir del 2021 estarà disponible perquè tots els municipis AVANT de la Comunitat Valenciana puguen adherir-se, la incorporació al programa REVIU no suposa cap despesa per a l'entitat local.

La incorporació al programa REVIU no suposa cap despesa per a l'entitat local.

 FORMULARI PER A FAMÍLIES I EMPRENEDORS

Per a qualsevol pregunta o consulta podeu contactar enviant un email [email protected]

5
3.672 visitas

Esta web utiliza cookies propias y de terceros para ofrecerte una mejor experiencia y servicio.
Al continuar con la navegación consideramos que aceptas su uso y nuestra política de cookies.

Aceptar