Cerrar

es | val   

Casos d’èxit de cooperatives al Focus Pime i Emprenedoria Alt i Mitjà Vinalopó

copo

Darrere de cada cooperativa hi ha uns valors que engloben el quefer diari d’aquells que es llancen en un projecte. Eixos valors porten implícit un compromís social, un model de creixement sostenible i, en la majoria dels casos, un èxit professional que permet complir amb les expectatives laborals d’aquells que formen part de les mateixes.

Aquests arguments expliquen perquè les cooperatives també poden ser un model d’èxit empresarial. El Focus Pime i Emprenedoria Alt i Mitjà Vinalopó els posarà en valor a través dels testimonis d’emprenedors que han aprés a potenciar els seus projectes de cooperativisme per aconseguir els seus objectius.

Una de les taules redones del programa, estarà formada per quatre emprenedors del territori que han explotat les possibilitats de la seua cooperativa per aconseguir un model de negoci sostenible i viable.

Prudencio López, coordinador de Seniors Vida Sostenible, explicarà i argumentarà les possibilitats del Cohousing com a opció d’habitatge col·laboratiu ja que permet a les persones viure les seues etapes de maduresa amb qualitat de vida i benestar. Es tracta d’un projecte de vida, ja posat en marxa a Alacant, que engloba tant els aspectes més positius de la independència com els avantatges de la convivència a través de propostes alternatives als models de vida actuals.

D’altra banda, Mar Cabanes, sòcia treballadora de la cooperativa La Zafra, exposarà com han aconseguit crear un projecte de recuperació integral en el qual produeixen, elaboren i comercialitzen vi amb un cultiu agroecològic que dóna lloc a un producte totalment natural. A més, Cabanes donarà a conèixer els valors afegits que donen sentit al projecte. Sens dubte, es tracta d’una proposta que encaixa a l’economia social i que ha cregut en les seues possibilitats per a buscar el seu lloc al mercat.

La Reserva Agricultura ecològica serà altra de les cooperatives presents a la taula redona. Tomàs Palau, president de la mateixa donarà a conèixer la seua aposta per l’alimentació saludable i per oferir, als seus clients, productes, la majoria d’ells acabats de recol·lectar, sense pesticides i altres contaminants. La seua intervenció servirà per a mostrar com han creat un projecte de negoci adaptat als temps i als requeriments del mercat, sense renunciar a la qualitat dels productes ni al respecte per l’entorn.

Per últim, Maria Dolores Guillén, sòcia fundadora de la cooperativa Aparados La Nave també exposarà el cas del seu projecte per a explicar com van posar en marxa la proposta per a millorar i cobrir les seues expectatives professionals.

Projectes moderns, sostenibles, exitosos i ecològics que s’ajusten als nous paradigmes socials i que fan una clara aposta pel creixement i l’evolució a partir d’un model sòlid i viable. Si vols conèixer, de primera mà, els testimonis d’aquestes quatre cooperatives, et recomanem que t’inscrigues al Focus Pime i Emprenedoria Alt i Mitjà Vinalopó que celebrarem el pròxim 28 de juny a Petrer.

 

S/V
visitas hoy 2 · visitas total 1.483

Usuario: Trianabueno

Empresa: Centro Europeo de Empresas e Innovación de Elche (CEEI - Elche)

Canal: CEEI Elche

Fecha publicación: 19/06/2018 12:50

Url: http://ceeielche.emprenemjunts.es/?op=8&n=16449

Comentarios

Usuario sin logear

Envía tu comentario

Debes iniciar sesión - Hoy 05:28

Título:

Comentario:

 

Esta web utiliza cookies propias y de terceros para ofrecerte una mejor experiencia y servicio.
Al continuar con la navegación consideramos que aceptas su uso y nuestra política de cookies.

Aceptar